Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzicht

Binnenstad neemt afscheid van binnenstadsmanager Jan Traats

Binnenstadsmanager Jan Traats neemt in december afscheid van Vlaardingen. De gezamenlijke opdrachtgevers van het binnenstadsmanagement: Stichting Stadshart Vlaardingen, BKS Parking en gemeente Vlaardingen hebben dit in goed overleg besloten.

Reden voor het vertrek is dat de planvorming gereed is en we een nieuwe fase ingaan, die van de uitvoering. Begin 2018 bespreekt de gemeenteraad het Centrumplan ‘De binnenstad centraal’, waarin het college van B&W voor meerdere jaren financieel commitment van de raad vraagt voor verbetering van de binnenstad, voor binnenstadsmanagementtaken, promotie en evenementen.

Jan Traats is sinds 1 mei 2016 actief als het centrale aanspreekpunt voor de binnenstad; voor ondernemers, gemeente en vastgoedeigenaren. De binnenstadsmanager had de opdracht de samenwerking tussen winkeliersverenigingen, horeca en andere partijen te versterken en als aanjager mensen en partijen te verbinden om samen meer bezoekers naar de Vlaardingse binnenstad te halen.

Kadernota Binnenstad
Om die toename van bezoekers te realiseren is een gezamenlijke visie en inzet nodig van de partners in de binnenstad. Met de Kadernota Binnenstad Vlaardingen ‘Samen aan zet’ is hiermee een start gemaakt. Jan Traats heeft op constructieve wijze zijn uitgebreide ervaring in retail en vastgoed ingezet voor deze nota. Daarna heeft is hij betrokken geweest bij het opstellen van het Centrumplan ‘De binnenstad centraal’. Ook heeft hij de werkgroepen ‘Bereikbaarheid en Parkeren’, ‘Winkelen, Uitgaan en Evenementen’ en ‘Versterken Kernwaarden Historie en Water’ aangestuurd en hun aanbevelingen geborgd in de Kadernota.

Voor de overkoepelende winkeliersvereniging Stichting Stadshart Vlaardingen is Jan Traats belangrijk geweest als het gaat over het verbinden van de verschillende winkeliersverenigingen en de verdere ontwikkeling van Stichting Stadshart. Voor BKS Parking heeft hij een belangrijke rol vervuld als aanjager en gesprekspartner voor de parkeergarages.