Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzicht

Woord van de wethouder Economische Zaken – Bert van Nieuwenhuizen

Centrumplan Binnenstad aangenomen!

Goed nieuws voor de binnenstad. Donderdag 25 januari heeft de gemeenteraad het centrumplan ‘De Binnenstad Centraal’ vastgesteld. Het plan is aangenomen met enige wijzigingen. Het betekent dat nu eerst geld vrijkomt voor de herinrichtingen, met bijvoorbeeld meer groen en verlichting, van de Korte Hoogstraat, de Fransenstraat en de Kuiperstraat. Dit is een mooie eerste stap. Voor volgende stappen is een bedrag van 12 miljoen euro geraamd.

De gemeenteraad heeft aangegeven dat de herinrichting van de binnenstad voor hen de hoogste prioriteit heeft en ze blijven dan ook nauw betrokken bij de plannen. Voor de herinrichtingen wordt nu eerst een beeldkwaliteitsplan voor de binnenstad gemaakt. Daarna kunnen we verder aan de slag om onze ambitie te verwezenlijken.

Een levendige binnenstad, waarin de historische kwaliteiten verbonden zijn met moderne aantrekkelijkheden. De binnenstad krijgt een uitgesproken eigen karakter, dat zich in alle facetten onderscheidend maakt ten opzichte van andere omringende (binnen)steden; waarin de haven en het groen bepalend zijn. De levendige binnenstad straalt kwaliteit uit door hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte en de prominente aanwezigheid van kunst en cultuur. De binnenstad is goed bereikbaar en heeft een gevarieerd aanbod van winkels, horeca, leisurefaciliteiten en cultuur met een mooie stadshaven. Het is een compacte, complete en comfortabele binnenstad, waar het prettig is om te wonen, te winkelen en te verblijven.

Ik ben erg verheugd dat we nu door kunnen. De binnenstad heeft het nodig. Ik wil iedereen die zich heeft ingezet voor het centrumplan hartelijk bedanken. Want zo’n groot project kan natuurlijk niet alleen door de gemeente worden gedragen, we doen het samen!  

Bert van Nieuwenhuizen
Wethouder Economische Zaken