Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzicht

De kip of het ei?

Jan in de orienterende raad 4 oktober

Dinsdag 4 oktober heeft binnenstadsmanager Jan Traats samen met de gebiedsmanager Centrum van de gemeente Vlaardingen Rob de Jonge en wethouder EZ Ruud de Vries een presentatie gegeven over de binnenstad aan de gemeenteraad.

Jan is als eerste ingegaan op de huidige situatie in de binnenstad met een onderbouwing in cijfers en heeft vervolgens aan de raad een drietal scenario’s gepresenteerd: we doen niks (1), we handhaven (2) of er is ambitie (3). 

Na de presentatie is een goede dialoog gehouden over het waarom, het hoe en moeten we nu starten met de kip of met het ei. De kip staat dan synoniem voor het aantrekken van bezoekers. Het ei voor aanpassingen in de fysieke ruimte en bereikbaarheid en parkeren. Het antwoord van Jan: “Waar je ook begint, het één hangt samen met het ander en is niet los te koppelen”. Hierna heeft de raad aan Jan Traats gevraagd om op korte termijn meer informatie te krijgen en om een onderbouwing van de verschillende scenario’s zodat de raad een goede afweging in de scenario’s kan maken. Een positieve en informatieve avond!

Meer weten? Jan Traats 06-42571507 of jantraats@binnenstadvlaardingen.nl