Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzicht

Kerst in Binnenstad Vlaardingen al volop in voorbereiding

Inschrijven kerstmarkt nu mogelijk

Save the date: noteer nu vast het weekend van vrijdag 9 en zaterdag 10 december in uw agenda, want dan wordt Binnenstad Vlaardingen opnieuw omgetoverd in kerstsfeer met een gezellige en gratis toegankelijke kerstmarkt, kerstmuziek en vol activiteiten waar de hele familie welkom is. Standhouders kunnen nu inschrijven voor de markt, tegen aantrekkelijke tarieven.

Vanaf het Veerplein via de Fransenstraat en de Markt komt een lint van sfeervolle houten kersthuisjes en –kramen, afgewisseld met gezellige kerstactiviteiten, winterattracties, straattheater, muziek, food en horecaterrassen. Ook is het Glazen Huis Vlaardingen weer van de partij! 

Aandacht voor meer sfeer
Bij het maken van het programma wordt goed gelet op de verbeterpunten die standhouders en bezoekers hebben aangedragen tijdens Vlaardingen Kerststad 2015. Zo zal er meer aandacht zijn voor een warme en gezellige kerstsfeer en voor kerstmuziek. Ook komt er meer verbinding tussen de locaties door een duidelijkere looproute.

Ook de weekmarkt doet mee
Binnenstadsmanager Jan Traats is er druk mee: “De periode naar kerst toe is voor winkeliers en horeca enorm belangrijk. Dan worden veel aankopen gedaan. Niet alleen in de winkels, maar ook op de markt. Daarom heb ik contact gezocht met de Coöperatie Weekmarkten Vlaardingen. Zij organiseren wekelijks de markt op woensdag en zaterdag. Die markt is heel belangrijk voor deze stad, want hij trekt veel mensen aan. Tot nu toe was er geen samenwerking tussen winkeliers en weekmarkt, terwijl dat veel voordeel voor beide partijen kan hebben. De kerst is een mooie gelegenheid om de samenwerking concreet te maken. Daarom zal de weekmarkt voor het eerst deel uitmaken van Kerst Vlaardingen 2016.”

Huren van een kraam of huisje
Standhouders met interesse in het huren van een houten kersthuisje of kraam kunnen zich nu aanmelden voor de sfeervolle Kerstmarkt Vlaardingen 2016 op vrijdag 9 december van 14.00-22.00 uur en zaterdag 10 december van 10.00-17.00 uur. Aanmelden gaat via www.binnenstadvlaardingen.nl/kerstmarkt2016 De kosten voor de huur van een kraam of huisje bedragen:

·       Houten huisje, 2.30x2.00m, vrijdag (14.00-22.00) en zaterdag (10.00-17.00): € 100,00 (alleen te huur voor
        gehele duur van de kerstmarkt)

·       Kraam 4 x 1 m met dak en achterzeil, vrijdag (14.00-22.00): € 45,00

·       Kraam 4 x 1 m met dak en achterzeil, zaterdag (10.00-17.00): € 60,00

·       Het speciale combinatietarief voor een kraam met dak en achterzeil op vrijdag én zaterdag bedraagt € 80,00.

·       Horecastandplaatsen (eigen materiaal) kosten 120,00 voor 2 dagen.

·       Een pagodetent van 5 x 5 m exclusief inrichting bedraagt voor de vrijdag en de zaterdag € 300,00.

Deze prijzen zijn inclusief verlichting en exclusief stroom.

Ook bedrijven die sponsormogelijkheden zoeken, kunnen zich melden via bovenstaande website. De organisatie zoekt dan contact met u.

Like facebook.com/binnenstadvlaardingen om op de hoogte te blijven van kerst en andere activiteiten in de binnenstad.