Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzicht

Kerst in Vlaardingen en De Dimio

Blog Jan Traats 24 september 2016

Deze week stond Kerst in Vlaardingen hoog op de agenda!

Met vereende krachten van diverse ondernemers, het verbeterteam Winkelen, Evenementen & Uitgaan zijn we al sinds het voorjaar druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstperiode. Het belooft een gezellige tijd te worden.

De historische binnenstad van Vlaardingen wordt op vrijdag 9 en zaterdag 10 december 2016 in een bijzondere kerstsfeer gehuld. Op vrijdag is dat van 14.00-24.00 en op zaterdag van 10.00-24.00. De gezellige, openbaar en gratis toegankelijke Kerstmarkt biedt een podium aan lokale ondernemers, verenigingen, ambachten, kunst en culturele instellingen om zich te presenteren aan een groot Vlaardings én regionaal publiek. Kwaliteit, sfeer en beleving staan daarbij voorop. Ook de houten kersthuisjes zjn weer aanwezig! Deze hebben wij deze week geinspecteerd en bezichtigd.

Daarnaast ben ik afgelopen dinsdag op stap geweest met het college van B&W tijdens de DIMIO (DInsdagMIddagOnderwerp). De DIMIO is een bijeenkomst van het college van B&W buiten de collegevergaderingen om waarbij één thema of onderwerp alle aandacht krijgt.

Deze DIMIO stond in het teken van de voortgang van het binnenstadsmanagement in de binnenstad. Eerst hebben we een rondje stad gewandeld, waarbij ik mijn visie en de mogelijkheden om zaken te veranderen heb toegelicht. Hierna heb ik een presentatie gegeven over mijn bevindingen en de mogelijkheden.

Deze presentatie is door het voltallige college positief ontvangen.

Vlaardingen heeft een prachtige binnenstad die het koesteren waard is. Wat mij betreft is dat ook noodzaak. Dat heb ik vanuit mijn rol als binnenstadsmanager afgelopen dinsdag benoemd en uitgesproken.

Momenteel ben ik druk bezig met alle plannen om de aantrekkelijkheid en levendigheid van de binnenstad te verbeteren. Het is nodig dat alle partijen daarin positief zijn en dat zij mee gaan investeren. Mijn inzet is daar nu volledig op gericht.

Volgende week wil ik je meer vertellen over het belang van een aantrekkelijke stad, gastvrij zijn en het belang van het hebben en benutten van de cultuur & historie in een stad voor de eigen inwoners en bezoekers.

Tot horens!

Jan Traats, binnenstadsmanager Vlaardingen