Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzicht

Woord van de voorzitter SSV - Peter Cüppers

Stichting Stadshart Vlaardingen heeft 2017 afgesloten met het realiseren van een jarenlange wens, namelijk nieuwe kerstverlichting in de Vlaardingse binnenstad! En wat waren de reacties van publiek en winkeliers positief! Niet alleen is alle verlichting op bestaande plaatsen vervangen, maar ook was de Hoogstraat eindelijk weer van Kerk tot Kerk volledig verlicht in kerstsferen en is ook het Horeca gebied meegenomen in het nieuwe verlichtingsplan. De verlichte bomen aan de Westhavenplaats zijn door een aantal fotografen vastgelegd en gebruikt voor diverse websites en facebook pagina’s. Daar zijn wij trots op!
 
Ook het SSV activiteiten programma heeft vaste vorm gekregen met een aantal hoogtepunten in 2017 zoals de 1ste editie van de VLD Streekmarkt, Nazomeren, Halloween en de VLD Kerstmarkt. Een mooie aanvulling op andere sterke evenementen in Vlaardingen als het Zomerterras en het Loggerfestival. De hoop is dat VLD Proeft in de komende tijd ook weer op het programma komt, met inzet van de Horeca. Tot slot hebben we in 2017 het bestuur uitgebreid met twee nieuwe bestuursleden, waardoor het bestuur bijna op sterkte is.

Op 31 december 2017 hebben we afscheid genomen van de Binnenstadmanager Jan Traats. Vanaf mei 2016 ging hij doorlopend met ons, het gemeentebestuur, vastgoedeigenaren en andere stakeholders in gesprek over de zwakke punten van de Vlaardingse binnenstad en was hij de motor achter de kadernota Binnenstad en het Centrumplan ‘De binnenstad Centraal’. Dat heeft 25 januari jl. geleid tot een positief besluit in de Gemeenteraad over het centrumplan! De komende jaren krijgt de binnenstad van Vlaardingen forse impulsen en met dit besluit starten wij 2018 bijzonder positief!

Stichting Stadshart Vlaardingen zal namens de ondernemers ook in 2018 op alle fronten participeren in de uitwerking en uitvoering van plannen. Daarnaast gaat SSV door met het verbeteren van het activiteitenprogramma. De werkgroep Communicatie die in 2017 is opgericht, zal ook in 2018 zorgen dat de activiteiten tijdig en breed bekend worden gemaakt. Dat is ook nodig want dit jaar viert Vlaardingen ook nog eens de slag om Vlaardingen uit 1018! Het belooft een mooi jaar te worden voor onze stad.

Namens het bestuur van Stichting Stadshart Vlaardingen wens ik iedereen een mooi en gezond 2018!

Peter Cüppers
Voorzitter Stichting Stadshart