Binnenstad Vlaardingen

« terug naar overzichtMISSA: een muziekale voorstelling over het ontstaan van Holland


LocatieGrote Kerk
Datum21-11-2018
OrganisatieVlaardingen 1018
Websitewww.vlaardingen1018.nl/Agenda/MISSA

MISSA: een muzikale voorstelling over het ontstaan van Holland

In de Grote Kerk in Vlaardingen is op 21 november 2018 de première van MISSA, een nieuwe avondvullende muzikale voorstelling in elf aktes over het ontstaan van Holland. De voorstelling neemt u mee op reis langs de vroomheid van Gregoriaanse muziek, de ritmische energie van jazzmuziek, de grootsheid van de laatromantische klassieke muziek, maar ook popmuziek, folklore en wereldmuziek maken onderdeel uit van de voorstelling.

MISSA vertelt het verhaal over het gevecht tegen het water en de ontginning van land door de graven van Holland, het ontstaan van de steden en daarmee de stads- en burgerrechten. De Slag bij Vlaardingen en ook het bijzondere leven van Jacoba van Beieren, Gravin van Holland en Zeeland, passeren de revue. MISSA beschrijft het ontstaan van Holland tot aan de verwoestende Hoekse en Kabeljauwse twisten en de verschrikkelijke en allesvernietigende Sint-Elisabethsvloed.

MISSA is er voor liefhebbers van cultuur, erfgoed, mooie verhalen en anekdotes uit de Hollandse geschiedenis en prachtige muziek.