Binnenstad Vlaardingen

Leuk om te doen

Zin om winkelen of horecabezoek in de binnenstad te combineren met iets anders? Binnenstad Vlaardingen heeft het volgende voor je geselecteerd:

Bootjes kijken
Vlaardingen heeft een prachtige Oude Haven. Een fraaie verzameling historische schepen heeft daar een ligplaats, maar 5 minuten lopen vanaf de winkels. Bij de historische schepen staan op de kade informatieborden met daarop informatie over de schepen. Een leuke gratis wandeling!

Voor kids: Spelen maar!
  • Op het Veerplein, hartje centrum, spuit bij mooi weer water uit het plein.
  • In Stadspark 't Hof, 5 minuten lopen van het centrum, is een bijzonder leuke speeltuin; de speeltoestellen zijn zowel geschikt voor kinderen met als zonder handicap.
  • Het speelplein van de Van Kampenschool aan de Paterstraat in de binnenstad, vlakbij de winkels, is pas vernieuwd met mooie houten toestellen en is openbaar toegankelijk.
Met een verhaal erbij
Wandel met een gids door en rond de binnenstad en ontdek de geschiedenis van de haringstad. Kijk voor de actuele agenda op de website van Serviceteam Vlaardingen. Een rondleiding afspreken met een groep kan ook!

Op 52 meter hoog
Beklim met een gids de toren van de Grote Kerk aan de Markt voor een verrassend uitzicht over de stad. Kijk voor data op de website van Serviceteam Vlaardingen. De toren beklimmen met een groep is natuurlijk ook mogelijk op afspraak.

De man in geel en meer
Op 16 tegels in en rond de binnenstad liggen op beroemde archeologische vindplaatsen tegels met een QR-code. 'Lees' de code via uw smartphone en leer bijvoorbeeld over de buitenplaats van Wilhem van Ruytenburch - de man in het geel op 'De Nachtwacht'. De totale route is 3,5 km, maar een deel doen kan natuurlijk ook. Bekijk of print de route.

5000 jaar geschiedenis: Museum Vlaardingen
In Museum Vlaardingen maakt u kennis met de ‘Krabbeplasman’ uit prehistorische tijden, de in een boomstamkist begraven immigrant en graaf Dirk III uit de Middeleeuwen, reder Abraham van der Linden en zijn vrouw Agneta van Reeuwijk uit de 18e eeuw, de zeeman Jan Pet; allemaal vertellen zij in het museum hun verhaal en daarmee het verhaal van 5000 jaar leven in de delta. www.museumvlaardingen.nl

Van wie zou dat kunstwerk zijn?
Namen en makers van kunst in de openbare ruimte kunt u bekijken op www.buiten-gewoon-buiten.nl

Eerlijk Winkelen
Vind Vlaardingse winkels en horeca met een fairtrade, biologisch of tweedehands assortiment via www.eerlijkwinkelen.nl of download de Eerlijk Winkelen app.

Theater, muziek, cabaret
Een verrassend aanbod van landelijk bekende en lokale artiesten treden in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen aan de Schiedamseweg aan de rand van de binnenstad. Kijk op de website voor het programma.