Best gelezen in 2021

17-12-2021

Foto: @josmaissan

In het afgelopen jaar hebben we weer bijzondere ondernemers gesproken. De één net begonnen en de ander al langer bezig. In willekeurige volgorde hebben we een top 5 samengesteld van best gelezen artikelen op binnenstadvlaardingen.nl. Lees hieronder de artikelen uit 2021 opnieuw en steun de lokale ondernemers.

De Soete Suikerbol

In 2020 opende de Soete Suikerbol de deuren van een nieuwe locatie in Vlaardingen. De familie Van Buuren koos voor het landgoed Hoogstad, met daarop een monumentale boerderij waar de bekende Vlaardingse huisarts Moerman lang heeft gepraktiseerd. Marlène van Buuren startte in 2006 met de Soete Suikerbol in Pijnacker. De locatie in Vlaardingen is de tweede locatie van de pannenkoekenboerderij. Lees het hele artikel over de Soete Suikerbol.

Lunchroom De Bonte Zebra

De oprichtingsdatum hangt in de zaak. Op 30 november 2016 opende Judith Meder haar eigen lunchroom, De Bonte Zebra. Met een team van vier creëert ze heerlijke high tea’s, ontbijtjes, lunch, taarten, ijzerkoekjes en nog veel meer op aanvraag: “Vorig jaar was het even slikken tijdens de eerste lockdown. We moesten snel schakelen, anders denken en werken. Meteen zijn we overgegaan op take-away en bezorgen, en hebben we ons assortiment uitgebreid.” Lees het hele artikel over Lunchroom De Bonte Zebra.

Sneakers Vlaardingen

Sneakers zijn populair. Ze zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Maar de trend houdt al even aan. In 2003 is ondernemer Vincent de Koning Sneakers Vlaardingen gestart. Hij stapte op het juiste moment in en begon zijn eigen zaak aan de Korte Hoogstraat. Na twee jaar kwam er een pand vrij in het Liesveld. Vincent greep de kans met beide handen aan en kon zo een goedlopende speciaalzaak opbouwen in het centrum van Vlaardingen. Lees het hele artikel over Sneakers Vlaardingen.

Muurschilderingen binnenstad

Eerst was daar de muurschildering van Dirk III aan de Van Riebeeckstraat en sinds kort is de legende van de Kattenbeker vastgelegd aan de Vetteoordskade. Deze buitenkunst maakt deel uit van een serie muurschilderingen in Vlaardingen, in het kader van het project Expeditie Vlaardingen. Met als doel kunst en het erfgoed van de stad meer podium te bieden, werken de gemeente Vlaardingen en Vlaardingen Partners samen in de totstandkoming hiervan. Het project wordt gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland. Lees meer over de muurschilderingen in de binnenstad.

Koop lokaal

Lokale ondernemers zijn onmisbaar voor een levendige stad. Door de coronacrisis hebben ze het zwaar en hebben ze soms moeite om voldoende klanten te trekken. Wilt u de Vlaardingse ondernemers steunen om ook daadwerkelijk hun brood te blijven verdienen? Koop dan vooral eerst lokaal! Lees meer over de campagne Koop lokaal.

Het team van Binnenstad Vlaardingen wenst iedereen een fantastisch 2022. Op naar meer mooie verhalen uit de binnenstad.

Deel dit via