Broekpolder

De Broekpolder is een prachtig 400 hectare groot en groen natuur- en recreatiegebied. Je kunt hier volop wandelen, fietsen, mountainbiken, skaten, spelen en sporten. Dicht bij de stad Vlaardingen en omsloten door het water van de Vlaardingse Vaart en de vlieten is het een zeer waardevolle groene plek voor bewoners in de regio. In de loop van de jaren is hier een ongelofelijk gevarieerd gebied ontstaan met veel mogelijkheden voor recreatie, educatie, sport en horeca. Hieronder delen we enkele highlights:

Masamuda
Bij Masamuda leer je alles over de geschiedenis van Vlaardingen en de archeologie. De geschiedenis komt hier tot leven. Wie op een zondagmiddag een kijkje neemt achter de houten palissades van Masamuda wandelt zo de steentijd in.

Mountainbikeparcours
Er ligt een 12 kilometer lang mountainbikeparcours in de Broekpolder. Bij de Polderpoort kunnen MTB fietsen worden gehuurd. Het parcours is een onverharde singletrack en slingert door bestaande bospercelen van de Broekpolder.

Klauterwoud
Het Klauterwoud is een avontuurlijke speelplek voor jong en oud die houden van avontuur, water en modder. Struin door een labyrint van boomstammen en kruip door grote betonnen buizen en modderige greppels. Het Klauterwoud beschikt over natuurlijke speeltoestellen en een kabelbaan. 

Hondenspeeltuin
Ontdek de betaalde hondenspeeltuin gevestigd in de Broekpolder waar honden zich uit kunnen leven met allerlei speelaanleidingen. De hondenspeeltuin is een initiatief van particulieren.

Meer informatie
Lees meer over de faciliteiten van het natuurgebied op broekpolder-vlaardingen.nl.

Adres
Broekpolder
Watersportweg 11
3138 HD Vlaardingen

Meer informatie
Klik hier

Deel dit via