De binnenstad in beweging

De Korte Hoogstraat krijgt een prachtige nieuwe inrichting! Tot en met half november wordt gewerkt aan een geheel nieuwe bestrating, straatmeubilair en verlichting. Ondernemers, vastgoedpartijen en bewoners hebben er bij de gemeente op aangedrongen om deze straat op te knappen, net als andere straten en pleinen in de binnenstad. Vastgoedeigenaren in de straat namen in de afgelopen jaren al het voortouw door het aanzicht van veel winkelpanden aan te pakken. Nu is de buitenruimte van de Korte Hoogstraat aan de beurt voor een complete facelift van straatwerk, straatmeubilair en verlichting.

Om de herinrichting goed te laten verlopen is, in goed overleg met de ondernemers, besloten om de Korte Hoogstraat volledig af te sluiten voor verkeer tussen Hoogstraat en Gedempte Biersloot gedurende de hele herinrichtingsperiode. Voor voetgangers blijven de winkels natuurlijk bereikbaar.

Zo kan de aannemer het werk zo snel mogelijk en zonder onderbrekingen uitvoeren en is de herinrichting voor de feestdagen klaar. Het (gedeeltelijk) openhouden van de straat zou daarnaast, door de vele verkeersbewegingen, tot onveilige situaties kunnen leiden en dat willen de gemeente en de aannemer voorkomen.

Deel deze pagina:
Kalender

Bekijk alle