Dichtkunst in Vlaardingen

25-01-2023
Donderdag 2 februari is in KOFA een poëzieavond: Dichter bij Vlaardingen. Een initiatief van de Vlaardingse dichter Johanneke Verkade. Naast 'officieel' voordragende dichters als Marjolein van Aperen en Michel Meulstee is er ook een open podium. Dus dichters, neem je gedichten mee en deel ze met de wereld!

Het is de hoogste tijd dat er weer eens aandacht is voor poëzie in de haringstad, vindt Johanneke Verkade, er zijn zoveel Vlaardingers die graag gedichten schrijven en lezen. Als geboren en getogen Vlaardingse moest ze uitwijken naar plaatsen als De Lier en Maassluis om haar poëzie te kunnen voordragen, en dat kan natuurlijk niet.  Ze vond een plek en enthousiaste medewerking bij KOFA.
 
TOEGANKELIJK
Poëzie: is dat niet een beetje moeilijk te begrijpen? Helemaal niet, zegt Johanneke. "Het wordt een avond met van alles wat: klassieke poëzie, spoken word en moderne gedichten. Mijn eigen gedichten zijn herkenbaar voor iedereen. Ze gaan over situaties waarin mensen zich kunnen inleven. Dat spreekt veel mensen aan." Voor wie nog twijfelt: de avond is gratis, en dat geldt ook voor de koffie en thee.
 
GEDICHTENDAG
26 januari is het Gedichtendag en tot en met 1 februari vieren Nederland en België de Poëzieweek. Het thema is dit jaar Vriendschap. Daarom een gedicht van Johanneke over vriendschap, en over gemis:
 
ALS JE EENS WIST
DAT IK VAAK TWIJFEL OM JE TE BELLEN
DAT IK NOG VEEL AAN JE DENK
DAT IK JE ZOVEEL WIL VERTELLEN
MAAR DAT IK DAT NIET DURF
WANT ALS JE EENS WIST
HOE BANG IK EIGENLIJK BEN
DAT JIJ MIJ
HELEMAAL NIET MIST
 
Johanneke Verkade
 
Dichter bij Vlaardingen op 2 februari is de eerste avond in een reeks van vier dit jaar.


Deel dit via