Heerlijke catering door Eten by Bibi

21-09-2022

Colombiaanse Vlaardinger Bibi Zapata maakt verrukkelijke hapjes: empanadas, rijst met kip en bijvoorbeeld patacones, dat is gebakken banaan met tomaat of vlees. Gerechten als guacamole en wortelcake klinken vertrouwd, maar alles wordt op typisch Colombiaanse wijze gekookt, zoals Bibi het in de keuken van haar moeder heeft geleerd. Het eten is supervers en je kunt het bestellen via de site van Eten by Bibi. Voor een (bedrijfs)feestje, verjaardag of zomaar, omdat het zo lekker is.
 
Eten by Bibi, dat is eigenlijk niet alleen Bibi maar ook haar compagnon Floor de Ruiter. In de Valeriusstraat kookt Bibi het eten en zorgt Floor dat er mensen zijn die weten dat Eten by Bibi bestaat: ze maakt reclame via sociale media. De klantenkring is nog niet zo groot, en die mag best wel groeien. Bibi: "Ik werk drie dagen per week in de thuiszorg, maar ik hou het meest van mijn hapjes. Koken is mijn hobby, ik geniet ervan." Aan de kwaliteit doet Bibi geen concessies. "De meeste ingrediënten koop ik in een Colombiaanse winkel in Den Haag, zoals maismeel voor de empanadas en Colombiaanse chorizo, maar ik bestel ook producten in Colombia."

CALORIEBOM 
Floor noemt een van haar favoriete gerechten: bandeja paisa, een caloriebom met onder meer ei, worst, bonen en avocado. Ze kent de Colombiaanse keuken goed, want net als Bibi is ze geboren in Colombia. Floor: "We gaan regelmatig naar Colombia en dan leert Bibi nieuwe gerechten maken. Dit jaar bijvoorbeeld tamales, een gerecht met meel, aardappels, wortels, buikspek, kip en gekookt ei. Je rolt alles in bananenblad en dat laat je dan een paar uur stomen." Bewonderend: "Bibi hoeft alleen maar naar haar moeder te kijken als ze kookt en dan doet ze het uit haar hoofd na. Ik zou het niet kunnen."
 
CATERING
Tot nu toe heeft Eten by Bibi gecaterd voor bruiloften, (bedrijfs)feestjes en verjaardagen. Floor: "Dat doen we het liefst helemaal in Colombiaanse sfeer en stijl, met Colombiaanse muziek, mooi gedekte tafels en Colombiaanse drankjes zoals zelfgemaakt sap van passievrucht, muntthee en Colombiaanse koffie. Het is filterkoffie, maar hij is sterker dan Nederlandse koffie en wordt opgeklopt. We maken het heel gezellig."

MARKT
Het eten is heerlijk, de zaken lopen goed: heeft Eten by Bibi nog plannen voor de toekomst? Floor: "Ja, we zouden het wel eens met een kraam op de markt willen proberen, of in de stad een eethuisje beginnen." Maar voorlopig vinden Bibi en Floor het al mooi als Eten by Bibi bekender wordt en nog meer bestellingen krijgt. Goed nieuws voor iedereen die niet tegen gluten of melk kan: de meeste gerechten zijn glutenvrij en in veel gerechten zit geen melk. Disclaimer: het is wel fijn als je drie dagen van tevoren bestelt, omdat alles echt kakelvers is. Voor grote bestellingen neemt Bibi een dagje vrij. Bezorgen kan ook, in Vlaardingen en Schiedam.
 
Eten by Bibi
Valeriusstraat 101
3131 TJ Vlaardingen
06-22919028
www.etenbybibi.nl 
info@etenbybibi.nl 
www.facebook.com/bybibinl
https://www.instagram.com/etenbybibi/ 

Foto: Bibi met Patacones con hogao, groene bakbanaan met een marinade van tomaten en bosui. Fotograaf: Eten by BibiDeel dit via