Heleens heerlijke geschenken

14-12-2022
In de Fransenstraat zit een cadeauwinkel waar iedereen met liefde voor edelstenen en esoterie een keer naartoe moet: Heleens Geschenken voor Lichaam en Geest. Heleen verkoopt wat ze zelf mooi en waardevol vindt. Alles is duurzaam en fairtrade. 
 
Het is een beetje overweldigend om de winkel van Heleen Mooy binnen te stappen, er is zoveel te zien. Je kunt gemakkelijk een uur rondneuzen, en dan heb je echt nog niet alles bekeken. Terwijl je de verfijnde kerststalletjes bewondert, loop je onder tientallen dromenvangers door. Langs de muren staan kasten met tarot- en orakelkaarten, in het midden hebben de etherische oliën en diffusers voor aromatherapie een plek gekregen, achterin de winkel vind je edelstenen en in de kersttijd kom je overal kleine en grotere kerstversieringen tegen. Oh ja, er zijn ook klankschalen, sieraden, boeken en Boeddha- en Ganeshabeelden.

Van alles wat ze verkoopt, heeft Heleen een grote collectie in huis want ze wil niet dat mensen misgrijpen: "Ik heb alle soorten tarotkaarten die op dit moment in Nederland en Engeland beschikbaar zijn in voorraad. Daarvoor komen mensen uit het hele land." De collectie wierook mag er ook zijn. Heleen verkoopt bijzondere soorten zoals mirre en heilig hout. "Dat brand je om je huis te zuiveren, vaak samen met salie."

GEEST
Geschenken voor de geest zijn onder meer de tarot- en orakelkaarten die je elke dag kunt leggen. Heleen: "De kaarten helpen je om bij jezelf te komen. Je kunt bijvoorbeeld elke dag drie orakelkaarten trekken. Die staan dan voor het verleden, heden en de toekomst. Er staan teksten op die iets over je zeggen en waar je over kunt nadenken. Soms begrijp je een tekst niet, dan hang je hem ergens op totdat je het wel begrijpt. Bij de kaarten zitten boekjes met uitleg over hoe je ze kunt gebruiken." 

En wat zijn dan de geschenken voor het lichaam? Heleen: "Voorheen gaf ik ook massages, dat waren de geschenken voor het lichaam. Ik ben gestopt met masseren, maar in de ruimte onder de winkel komt iemand anders die masseert. Er is ook plek voor coaching, healing, rouwverwerking en bijvoorbeeld mensen die tarotkaarten leggen. Dat komt in het nieuwe jaar."
 
ADVIES
Zoek je een cadeautje maar weet je niet precies wat je kunt geven? Vraag Heleen vooral om advies. "Dan stel ik vragen over de persoon voor wie het is en help ik zoeken. Zo vind je vaak een passend, uniek geschenk." Want Heleen wil haar klanten graag iets meegeven, in de vorm van een cadeautje of gewoon een goed gevoel.
 
Heleens geschenken voor lichaam en geest
Fransenstraat 21
Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00u
06 28649045
heleen-1962@hotmail.com

Deel dit via