Hip en lokaal bij slijterij Tulpglas

04-02-2023
Een lekker wijntje, single malt whisky, ambachtelijk gebrouwen biertjes en hippe shotjes: je kunt ervoor terecht bij slijterij en wijnhandel Tulpglas in de Fransenstraat. Met lokale en regionale producten, hoge kwaliteit en leuke evenementen heeft eigenaar Monique Westein een trouwe klantenkring opgebouwd.
 
Je loopt argeloos binnen voor een flesje wijn en komt naar buiten met een prachtig verpakt cadeau. Voor je moeder, voor je geliefde of zomaar, omdat de zon schijnt. Want Tulpglas is niet alleen een sijterij maar ook een fijne cadeauwinkel. Voor Valentijnsdag is Monique al weken in de weer met rozenblaadjes en hartjes in mooie doosjes met bijvoorbeeld likeur en glaasjes, champagne met fudge en flûtes, of wijn met chocolaatjes en een boek, voor de leesbeesten.
 
CRAFTBIER
Tulpglas verkoopt veel Nederlandse dranken. Gin, schelvispekel en likeur van de Vlaardingse distilleerderij Van Toor, 'craftbier' van kleine brouwerijen, wijn van Nederlandse wijnmakers als de Apostelhoeve en de Kleine Schorre. Maar natuurlijk ook Franse en Italiaanse wijnen en Schotse whisky's. Bijzonder is de eigen collectie van Tulpglas: het Vlaardingse Zuurtje is een limoncello, Babbelaartje een boterbabbelaarlikeur, en dan heb je ook nog de wijnen Broekpolder Rood en Visbank Blanc. Speciaal voor dit feestjaar zijn er de Vlaardingen 750 jaar stadsrechten-wijnen.
 
PROEVERIJ
Monique bedenkt altijd wel iets dat reuring brengt. "De Cellodag in augustus was supergaaf. De hele dag speelde een celliste in de winkel en konden dertien soorten 'cello' (Italiaanse likeuren) geproefd worden. Op 10 februari is er een whiskyproeverij met een zingende whiskydeskundige, maar die zit al vol." De proeverijen zijn nu nog in een sfeervolle ruimte boven café de Pittstop, maar ze gaat achter de winkel haar eigen proeverijruimte bouwen. 
 
Van 14 tot 20 mei doet Tulpglas natuurlijk mee aan de feestweek voor 750 jaar stadsrechten. Wat er precies gaat gebeuren weet ze nog niet, maar Monique kondigt alles ruim van tevoren aan op Facebook. Dat geldt ook voor andere evenementen en aanbiedingen.
 
Tulpglas Slijterij en Wijnhandel
Fransenstraat 14
3131 CC Vlaardingen
0644 790 379
info@tulpglas.nl
Facebook

Deel dit via