Kapper London Line: 50 jaar echt Vlaardings

17-05-2022
Wie op zoek is naar een huiselijke, gezellige kapper, kan het weleens proberen bij London Line aan de Landstraat 35a. Kapster Gaby Slotboom werkt er al 35 jaar en is sinds november 2021 ook de eigenaar. Gaby: "Mensen komen hier omdat ze niet bij zo'n steriele salon over de drempel willen. Negentig procent is vaste klant." Wie die vaste klanten zijn? Gewone buurtbewoners, maar ook Bassie en Adriaan, gemeenteraadsleden en andere bekende Vlaardingers. "Laatst knipte ik een klant, dat was de vierde generatie van zijn familie. Dat zegt wel wat."

London Line werd vijftig jaar geleden geopend door Herman Etman. Vorig jaar ging hij met pensioen, maar zijn invloed is nog zichtbaar in de aankleding van de salon: overal hangen foto's en ansichtkaarten van klanten, in de etalage liggen oude kappersspullen en haarverzorgingsproducten, midden in de zaak tikt de klok uit het Kolpabad en bij de ingang bungelt een accordeon aan het plafond. Gaby wil dat niet veranderen. "Alleen als bijvoorbeeld een lamp kapotgaat, dan hang ik er misschien een andere."

Corona
"Het is een echte knipsalon", zegt Gaby. "Kleuren doe ik ook." Ze werkt nu alleen, na de moeilijke coronaperiode. "De salon is in totaal zeven maanden gesloten geweest, maar ik ben er nog. Mijn dochter heeft een crowdfundingsactie opgezet. Dankzij onze klanten hebben we het gered. En nu gewoon weer hard werken en een potje opbouwen."

Schuine mop
Het is druk bij London Line. Toch blijft Gaby voorzichtig, ze neemt nog geen personeel in dienst. Als de tijd van lockdowns echt voorbij is, kan ze daar weer aan gaan denken. Wat voor soort kapster zoekt ze dan? "Ze moet niet al te gevoelig zijn. Er worden hier wel eens schuine moppen verteld, daar moet je tegen kunnen."
 
London Line, Landstraat 35a, 010 4347687
Openingstijden:
  • di-do: 9.30-18.00u
  • vr 9.30-20.00u
  • za 9.30-14.00
In de zomer is London Line op zaterdag gesloten, met ingang van juni.

Deel dit via