Vier Kerst in Vlaardingen

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 december vieren we Kerst in Vlaardingen met een kerstmarkt, straattheater, winterattracties, live muziek, een lampionnenoptocht, leuke en lekkere presentjes en de traditionele ontsteking van de kerstboomlichtjes. Op vrijdagavond treedt o.a. Iris Kroes, winnares van de tweede The Voice of Holland, op.

Op vrijdag 14 december start het feest om 16.00 uur, en op zaterdag om 10.00 uur. Op de kerstmarkt kunt u de mooiste cadeautjes kopen, workshops volgen, inspiratie opdoen en proeven van de heerlijkste gerechten. Bij de winterstubes geniet u van een heerlijke glühwein of warme chocolademelk. Ook is er weer een levende kerststal op de Markt, loopt de Kerstman rond en zelfs een kerstengel en sneeuwpop. U kunt unieke kerstfoto’s  maken in een levensgrote sneeuwbal. In de Grote Kerk  is een kerstbrocante en een goede doelenmarkt, én u kunt de toren beklimmen.

In het weekend van 14 en 15 december wordt de jaarlijkse gezellige kerstmarkt rond de Grote kerk uitgebreid met een kleine schaatsbaan op de Westhavenplaats. 

Genoeg te doen voor kinderen
Kinderen komen vooral aan hun trekken in de Fransenstraat. Er zijn diverse winterattracties, rondritjes op een kameel of in een kersttrein en de Kerstman deelt heerlijke pannenkoekjes en sneeuwspinnen uit. Op vrijdag start om 19.15 uur een lampionnenoptocht vanaf de Fransenstraat die eindigt op de Markt. Daar worden om 20.05 uur de lichtjes in de kerstboom ontstoken.

Alle attracties zijn gratis toegankelijk!

Iris Kroes
Muzikaal zijn er behoorlijk wat hoogstandjes bij Kerst in Vlaardingen. Bijvoorbeeld de kinderen van Villa Voice, zij treden op vrijdag om 17.15 uur op, op het podium op de Markt. Om 19.00 uur is de Volkssamenzang in de Grote Kerk. Sandy Struijs brengt het Vlaardings kerstlied ten gehore en na de ontsteking van de lampjes komt niemand minder dan Iris Kroes. Op zaterdag kunt u o.a. genieten van Javi Escalera, Marescha van der Stelt, Let’s Be Gypsies en the Paauwergirls.

Weten waar u wanneer moet zijn bij Kerst in Vlaardingen? Kijk hier voor het hele programma en hier voor het muziekprogramma

Kalender

05 Dec

Sinterklaas en de pakjeskelder

Tot 6 december kun je in het Museum Vlaardingen naar Sinterklaas en de pakjeskelder.

07 Dec

Muzikale Kerstsfeer in de binnenstad

Sfeervol decemberwinkelen? Dan kan natuurlijk volop in Vlaardingen. In het centrum maakt de Stichting Stadshart kerstwin

07 Dec

Opening Wintertentoonstelling Reboot

Op vrijdagavond 7 december 2018 om 20.00 uur is de opening van de wintertentoonstelling Reboot. Meer informatie op: www.

08 Dec

Winterland Fransenstraat

Sfeervol decemberwinkelen? Dan kan natuurlijk volop in Vlaardingen. In het centrum maakt de Stichting Stadshart kerstwin

09 Dec

Muziek bij de Buren

Op zondag 9 december presenteert Vlaardingen wat het te bieden heeft aan opkomend en gearriveerd muzikaal talent tijdens

Bekijk alle