Koop vooral eerst lokaal!

15-05-2020
Lokale ondernemers zijn onmisbaar voor een levendige stad. Door de coronacrisis hebben ze het zwaar en hebben ze soms moeite om voldoende klanten te trekken. Wilt u de Vlaardingse ondernemers steunen om ook daadwerkelijk hun brood te blijven verdienen? Koop dan vooral eerst lokaal!

Hans van Beek, voorzitter van de Stichting Stadshart Vlaardingen, doet een oproep namens de ondernemers van het stadscentrum: “Ook in het centrum van Vlaardingen zien we het gevolg van de coronacrisis. Onze toch al zwaar getroffen horeca moet tijdelijk de deuren sluiten, een financiële ramp voltrekt zich onder deze uitbaters. Sommige van hen proberen het hoofd boven water te houden door het aanbieden van afhaalmaaltijden of door bezorgen aan huis. Het zou mooi zijn om deze ondernemers te steunen door hier maximaal gebruik van te maken. Als we de restaurants waar we zo graag komen nu extra ondersteunen, kunnen we straks hopelijk weer gezellig aanschuiven. Ook de winkels in het centrum hebben te maken met omzetverlies. Nog een aantal weken en dan gaan we onze aankopen voor de feestdagen weer doen. Zorg ervoor dat u dit tijdig doet, door verspreiding van uw aankopen over een langere periode voorkomen we piekmomenten met alle risico's van dien. De centrumondernemers hebben er alles aan gedaan om u zo veilig mogelijk te laten shoppen en hopen op uw bezoek. Wij zien u graag in goede gezondheid bij ons winkelen!”


Maak het verschil

Help dus mee om het verschil te maken. Niet alleen voor de winkels in het stadscentrum, maar steun de ondernemers in heel Vlaardingen. Winkeliers en ondernemers treffen voorzorgsmaatregelen om hun personeel en klanten veilig en plezierig te kunnen helpen. Wethouder Bart Bikkers sluit zich aan bij de oproep van de ondernemers: “In de campagne ‘Koop vooral eerst lokaal’ hebben alle Vlaardingse ondernemersverenigingen en de gemeente eensgezind de handen ineengeslagen om u op te roepen om de lokale ondernemers te ondersteunen. Belangrijk, want we kunnen niet zonder elkaar. Ook ik sluit me graag bij de campagne aan en roep de Vlaardingers op om zich achter de lokale ondernemers te scharen.”

Deel dit via