Kunstborden Conny Paap geplaatst

28-01-2021
Donderdag 28 januari onthulde wethouder Bart de Leede nieuwe kunstuitingen in de binnenstad van Vlaardingen. Kunstenaar Conny Paap maakte de kleurrijke tekeningen van de hotspots van Vlaardingen. De borden bij de parkeergarages hingen zijn nu opgesierd met Conny's tekeningen, een handig hergebruik. Bezoekers die met de auto de binnenstad binnenrijden kunnen direct zien wat onze stad te bieden heeft.

Kunstenaar Conny Paap

Conny's roots liggen in Vlaardingen, ze is er geboren en getogen: "De tekeningen die ik gemaakt heb zijn als het ware het verhaal van mijn leven. Ze vormen de hotspots van Vlaardingen. Mijn denkbeeldige voetstappen zie je terug bij alles wat ik heb getekend. Herinneringen uit mijn jeugd, maar ook uit mijn verdere leven tot nu toe. Als kind ging ik met mijn ouders wandelend van ’t Hof naar ’t Hooft. Dat zie je terug in de tekening als een geel lint dat de verbinding met die twee plekken in Vlaardingen maakt. En op Vlaggetjesdag waren wij altijd bij de Wilhelminahaven te vinden, om te kijken naar de versierde schepen die daar lagen. Plekken waar ik gespeeld heb, om en rondom de haven. Het stadhuis waar ik destijds getrouwd ben. Ik heb vele kilometers gefietst en gewandeld in de Broekpolder met mijn kinderen.Gevaren op de Vaart. Zo heeft bijna elke plek die je ziet op de tekeningen een persoonlijk verhaal voor mij. Ik vond het daarom heel erg leuk om dit te mogen doen."

Met het plaatsen van de kunst is gehoor gegeven aan de wens voor meer kunstuitingen in de stad. De panorama's van Vlaardingen geven bezoekers een indruk van de mooiste plekjes in onze stad. Spot de kunstborden bij de garages van het Liesveld, Stadhuis en de Hoogstraat.

Deel dit via