Uitgelicht: Coisas & Loisas en B&B De Lijndraajer

Reeds vier jaar is het rijksmonument De Lijndraajer in handen van ondernemer Celia Batista. In het volledig gerenoveerde pand aan Baanstraat 4 huist naast een lunchroom in Portugese sfeer ook een vergaderruimte. En dat niet alleen. Ook is het mogelijk om in het statige pand te overnachten. Bed & Breakfast De Lijndraajer beschikt over twee luxe kamers voor een kort verblijf en zelfs longstay. Celia werkt al meer dan 25 jaar in de horeca en hospitality: “Daarvan werk ik al 15 jaar voor mezelf. Een invulling geven aan De Lijndraajer was een nieuwe uitdaging. De inspanning begint zijn vruchten af te werpen.”

Coisas & Loisas was al een bekende naam in omgeving Rotterdam. Voorheen was de lunchroom en cadeauwinkel gevestigd in het winkelcentrum van Capelle Schollevaar. Na acht jaar werd het tijd voor een nieuwe locatie. En daarmee begon de zoektocht naar een geschikt pand dichter bij huis. In Vlaardingen was geen geschikte locatie beschikbaar, maar stond De Lijndraajer wél te koop. Celia: “We hadden geen idee of het mogelijk was om in het rijksmonument een lunchroom, vergaderruimte en Bed & Breakfast te openen. In samenspraak met de gemeente werd het bestemmingsplan herzien. In totaal heeft het een half jaar gekost om een definitief akkoord te krijgen. Toen zijn we eerst de lunchroom gaan opbouwen.” Het pand dateert uit 1611. Voorheen de kantoor, machine- en opslagruimte van de touwslagerij in Vlaardingen. Daar komt ook de naam De Lijndraajer vandaan. Het was de plek waar touwen voor de scheepvaart werden ‘gedraaid’. Na de huidige overname en het openen van de lunchroom, werd het tijd voor de realisatie van de Bed & Breakfast. Voor het voltooien van de kamers was meer dan een jaar nodig. Ondertussen werd er flink gewerkt in de lunchroom en werden gasten ontvangen voor high-tea’s, babyshowers en vergaderingen.

Portugese invloeden

De ruime ervaring van Celia vertaalt zich in een hoge service en gastvrijheid: “Ik wil graag een totaalbeleving bieden die gericht is op persoonlijke aandacht. Zodoende kan ik het aanbod afstemmen op de vraag vanuit de gasten. Daarom ben ik ook begonnen in de horeca. Het contact met de gasten en de reacties geven veel voldoening in het werk.” Naast particulieren kunnen ook zakelijke gasten terecht bij Coisas & Loisas. Op de bovenverdieping worden vergaderingen en privé lunches verzorgd. De ruime zaal is van alle gemakken voorzien en de lunch wordt bereid door de gastvrouw. Uiteraard komt de Portugese achtergrond naar voren in de inrichting van het pand en de ingrediënten op de menukaart. Die invloeden maken van Coisas & Loisas een unieke bestemming in Vlaardingen. Celia: “Ik ervaar dit plekje als een eiland. Midden in het centrum en toch rustig met veel groen in de buurt. Omdat ik alles alleen doe op dit moment ervaar ik ook geen haast. Ik kan al mijn aandacht en tijd focussen op de aanvragen die binnenkomen.” De Bed & Breakfast wordt ook gevonden door expats. Een volledig ingericht appartement van bijna 50 m2 met eigen keuken en badkamer is erg aantrekkelijk voor deze doelgroep. De lunchroom is op afspraak geopend voor groepen vanaf zes personen.

Deel deze pagina:
Kalender

Bekijk alle