Ondernemersvereniging Winkelhart Vlaardingen

03-12-2021
Er is een nieuwe vereniging opgericht voor alle ondernemers in het centrum van Vlaardingen: Ondernemersvereniging Winkelhart Vlaardingen. Voorheen waren er nog drie verschillende verenigingen in het centrum, die nu opgevolgd worden door één overkoepelende vereniging. Hans van Beek, voorzitter ondernemersvereniging Winkelhart Vlaardingen: “De wens bestond bij de gemeente om een goede gesprekspartner te vinden in de detailhandel. Hieruit is uiteindelijk Winkelhart Vlaardingen ontstaan. Ik ben hierbij betrokken geraakt toen ik gevraagd werd voorzitter van Stichting Stadshart Vlaardingen te worden.”

Start in coronaperiode

Direct na de oprichting volgde corona en hadden de ondernemers in Vlaardingen een andere focus dan zich voegen bij een nieuwe vereniging. De ondernemers zijn persoonlijk door Hans benaderd met inschrijfformulieren: “Voor de eerste bijeenkomsten was er nog weinig belangstelling. Nu zien we een stijging in het aantal leden en bundelen we de krachten om het ondernemersklimaat in Vlaardingen gezond te houden. Het bestuur van de nieuwe ondernemersvereniging Winkelhart Vlaardingen, opgericht per 15 november 2021,  wordt in de oprichtingsperiode gevormd door penningmeester Valida Muratovic, secretaris Annique Camphens en mijzelf als bestuurder.”

Vlaardingen op de kaart

Juist in deze tijd wil de vereniging meerwaarde bieden door ondernemers te ontzorgen en ondersteunen om de positie in de binnenstad te versterken: “Wij behartigen de belangen richting gemeente en vastgoedeigenaren en werken samen aan een stevige programmering voor de binnenstad.” Vanuit de vereniging worden de plannen gemaakt en uitgevoerd. Er wordt geen contributie gevraagd door de vereniging: “Vlaardingen heeft zoveel moois te bieden en dat gaan we laten zien met sterk ondernemerschap.”

Ondernemers kunnen zich aanmelden via secretaris.stadshart.vlaardingen@gmail.com. 

Deel dit via