Ontwerpers gezocht: monument Slag bij Vlaardingen  

16-02-2022
Kunstenaars, ontwerpers en alle bevlogen Vlaardingers opgelet: tot 1 maart kun je een ontwerp indienen voor het monument over de Slag bij Vlaardingen. Het monument komt op een sokkel aan de Westhavenkade, en het ontwerp van de twaalfjarige Osman dient als inspiratiebron. Zijn ontwerp heeft ‘ijzersterke speelse elementen’, aldus Barry Marré van kunst- en cultuurhuis KADE40, die de verkiezing organiseert. ‘We willen graag dat een kunstenaar die elementen verwerkt en omzet in een definitief ontwerp. Het uitgangspunt is dat het een standbeeld moet worden waar je samen mee op de foto gaat, in plaats van dat je alleen een foto van het beeld maakt.’ Het mag dus speels worden, moet de slag bij Vlaardingen symboliseren, fotogeniek zijn en natuurlijk een paradepaardje voor Vlaardingen.
 
Iedereen mag met de wedstrijd meedoen, maar als je de wedstrijd wint, moet je het monument wel zelf maken. Daar is €8000,- voor beschikbaar.
 
Informatie en aanmelden, vóor 1 maart 2022: Ontwerpwedstrijd monument Slag bij Vlaardingen
 
Fotobijschrift: De wedstrijd voor volwassenen volgt op de ontwerpwedstrijd voor Vlaardingse kinderen. Het winnende ontwerp van Osman staat voor kracht. Osman noemt het ‘een onbreekbare muur’.

Deel dit via