Openbaar vervoer

Metro
Wil je met de metro naar de binnenstad van Vlaardingen? Dat kan door gebruik te maken van de Hoekse Lijn en uit te stappen bij metrostation Vlaardingen Centrum. Om bij de binnenstad te komen loop je de Westhavenkade af richting de Westhavenplaats. Dienstregeling via de ret.nl.

Bus
Op de Blokmakersplaats, centraal in de binnenstad van Vlaardingen, stopt de bus. Je loopt dan zo de Hoogstraat in, via de mooie bloementrappen het overdekte winkelcentrum Liesveld in of naar de Westhavenplaats voor een drankje of een hapje. Dienstregeling via de ret.nl.

Fiets
Op de fiets naar Vlaardingen? Dan kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat (bij ingang parkeergarage Liesveld). Deze voorziening heeft 100 stallingsplaatsen.

Of zet je fiets neer op het ponton in de Oude Haven en je staat binnen een minuut bij de winkels of op een terras. Wist je dat in het centrum ook drie oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar zijn? Je vindt er twee in de bewaakte fietsenstalling en de zogenoemde ECOTAP op het Veerplein.

Boot
Aanleggen in de binnenstad van Vlaardingen aan de passantensteiger op de kop van de Hoogstraat. Je loopt dan zo de stad in. Informatie over de Oude Haven en pleziervaart in Vlaardingen is te vinden op vlaardingen.nl/pleziervaart. Bij Waterpoort Vlaardingen is het mogelijk om een sloep te huren. Je hoeft hiervoor niet in het bezit te zijn van een vaarbewijs.

OV-chipkaart
In de binnenstad van Vlaardingen kun je je OV-chipkaart op twee plekken opladen:

Albert Heijn
Veerplein 112
3131 C Vlaardingen

Tabac & Gifts Liesveld B.V.
Liesveld 161
3131 CK VlaardingenDeel dit via

Waar kun je OV-chipkaart opladen?