Over tot actie! – programmamanager Aziz Lamrani

Op dinsdag 15 en donderdag 17 mei  2018 waren er twee goedbezochte binnenstadsbijeenkomsten voor ondernemers, vastgoedpartijen en andere betrokkenen van de binnenstad. De gemeente gaat dit en volgend jaar 2,6 miljoen euro inzetten voor verschillende maatregelen om de binnenstad weer aantrekkelijker te maken. Een groot deel van het geld wordt ingezet voor ingrepen in de buitenruimte, het opnieuw inrichten van een aantal straten, meer vergroening en betere verlichting en wordt er gekeken hoe het parkeren aangenamer gemaakt kan worden.

Naast positieve reacties waren er ook kritische noten; gaat het niveau van onderhoud en schoonmaak ook omhoog? Komen er meer evenementen in de binnenstad voor de bezoekers en hoe wordt het parkeren nu aantrekkelijker gemaakt voor de bezoekers en wie draait daar voor op? Allemaal terechte vragen die we samen met de betrokken partijen gaan beantwoorden. Binnenkort worden belanghebbenden uitgenodigd om over hun deel van de binnenstad mee te denken bij de totstandkoming van het Masterplan en Beeldkwaliteitsplan; in het eerste wordt bepaald welke functies het beste passen bij welk gedeelte van de binnenstad en het tweede moet er voor zorgen dat de buitenruimte qua uitstraling goed en gelijkmatig wordt.

De planning is om voor het einde van de zomer de plannen grotendeels klaar te hebben, zodat we kunnen beginnen met de ingrepen in de binnenstad. Deze zomer start de herontwikkeling van de voormalige ’Leski-locatie‘ en begin 2019 de herontwikkeling van het Waaigat – beide Hoogstraat. Na een periode van onderzoek en planning is het dan eindelijk tijd voor actie!

Deel deze pagina:
Kalender

Bekijk alle