Over tot actie! – programmamanager Aziz Lamrani

Op dinsdag 15 en donderdag 17 mei waren er twee goedbezochte binnenstadsbijeenkomsten voor ondernemers, vastgoedpartijen en andere betrokkenen van de binnenstad. De gemeente gaat dit en volgend jaar 2,6 miljoen euro inzetten voor verschillende maatregelen om de binnenstad weer aantrekkelijker te maken. Een groot deel van het geld wordt ingezet voor ingrepen in de buitenruimte, het opnieuw inrichten van een aantal straten, meer vergroening en betere verlichting en wordt er gekeken hoe het parkeren aangenamer gemaakt kan worden.

Naast positieve reacties waren er ook kritische noten; gaat het niveau van onderhoud en schoonmaak ook omhoog? Komen er meer evenementen in de binnenstad voor de bezoekers en hoe wordt het parkeren nu aantrekkelijker gemaakt voor de bezoekers en wie draait daar voor op? Allemaal terechte vragen die we samen met de betrokken partijen gaan beantwoorden. Binnenkort worden belanghebbenden uitgenodigd om over hun deel van de binnenstad mee te denken bij de totstandkoming van het Masterplan en Beeldkwaliteitsplan; in het eerste wordt bepaald welke functies het beste passen bij welk gedeelte van de binnenstad en het tweede moet er voor zorgen dat de buitenruimte qua uitstraling goed en gelijkmatig wordt.

De planning is om voor het einde van de zomer de plannen grotendeels klaar te hebben, zodat we kunnen beginnen met de ingrepen in de binnenstad. Deze zomer start de herontwikkeling van de voormalige ’Leski-locatie‘ en begin 2019 de herontwikkeling van het Waaigat – beide Hoogstraat. Na een periode van onderzoek en planning is het dan eindelijk tijd voor actie!

Deel deze pagina:
Kalender

25 Apr

KADEkamp: het podium op bij KADE40

In de Meivakantie het podium op bij KADE40!Na de eerste editie van het KADEkamp dat plaats heeft gevonden in de voorjaar

27 Apr

Koningsdag

Op 27 april is het Koningsdag en is er van alles te beleven in de binnenstad van Vlaardingen! Veerplein09:30-10:15&

05 Mei

Bevrijdingsdagconcert

Op 5 mei is er aan de Markt een drie-generaties concert met Kinderkoor Villa Voice, De Vlaardingse Smarties, V

08 Mei

FICO Film: Astrix en het geheim van de toverdrank

Ook in mei draait er weer een leuke FICO film bij CJV Vlaardingen. Kom je ook? Astrix en het geheim van de toverdrankDe

11 Mei

Lente Markt

Op Zaterdag 11 mei is de 24e editie van de Lentemarkt op de Markt rond de Grote Kerk. Traditioneel staat de Markt weer v

Bekijk alle