Speelgoedwinkel op het Liesveld

01-11-2022
Toys & Things heeft de sprong gewaagd: van een schattige kleine speelgoedwinkel naar een groter pand aan het Liesveld, met veel meer ruimte voor de spellen, poppen, autootjes, Lego, puzzels en ander speelgoed. Een fantastische ontwikkeling voor eigenaar Monique Baars, want er komen vier, vijf keer meer klanten dan in de oude winkel aan de Hoogstraat. 
 
En dat terwijl de winkel pas bestaat sinds juni 2021. Monique: "Er was nog helemaal geen speelgoedwinkel in Vlaardingen maar er was wel behoefte aan. We hadden snel een trouwe kring vaste klanten maar het vinden van nieuwe klandizie was moeilijk. Toen kwam de transitiecoach van de gemeente langs en vroeg of we misschien wilden verhuizen naar het Liesveld." De gemeente gaf subsidie voor de verhuizing en verbouwing van de nieuwe winkel, maar er was veel meer geld nodig. "Als kleine ondernemer krijg je geen geld van de bank, dus ik heb ons businessplan op een crowdfundingplatform gezet. Dat is niet goed voor je hart, het was ontzettend spannend, maar we kregen het hele bedrag voor de koop bij elkaar."
 
Apart
En dus staat Monique nu stralend in haar winkel aan het Liesveld, die 1 oktober open is gegaan. Wat voor winkel is Toys & Things? "We hebben alle bekende merken maar we hebben ook spullen die net iets aparter zijn. Poetry for Neanderthals bijvoorbeeld, Dixit, Harry Potterpuzzels en StarWars 3D-puzzels, daar is veel interesse voor. Van Lego verkopen we de echte verzamelaarssets, dat trekt een eigen publiek. Sommige dingen hebben we wat uitgebreider dan andere winkels: bijvoorbeeld Sylvanian families en dieren van Schleich. Daar komen mensen voor uit Maassluis en Hoek van Holland, en voor de klantenservice! We verkopen ook de Rotterdamcollectie van VIB, Very Important Baby. Top Model is bij ons een nieuw merk, dat loopt als een gek. We proberen ook ouderwets speelgoed zoals stelten en foamvliegtuigjes erin te houden."
 
Druk
De winkel is tweehonderd meter verhuisd, een kippeneindje zou je zeggen. Monique: "Maar het is ongelooflijk hoeveel verschil het maakt, er komen vier tot vijf keer zoveel klanten als in de Hoogstraat, het is razend druk. Eigenlijk loopt alles wat we verkopen, van pennetjes tot Pokémon, het verbaast ons. Ik ben blij dat mijn dochters ook in de winkel staan, want ik ben best veel tijd bezig met de administratie, beurzen bezoeken en bestellen. Het was een sprong in het diepe, je moet kansen pakken als je wilt groeien."
 
Toys & Things
Liesveld 2
Openingstijden: 
ma 12.00-17.30u 
di-do 10.00-17.30u
vr 10.00-20.00
za 10.00-17.00
telefoon 06 152 79 173
toysenthingsvlaardingen@outlook.com

Deel dit via