Stad vol Liefde: bliksemactie van KADE40

29-01-2021
Vrijdag 29 januari werd de Stad vol Liefde actie van KADE40 als een raket naar buiten gebracht. Door het culturele centrum zelf en direct daaropvolgend door andere media in Vlaardingen. Sylvia Hagers, directeur van KADE40 vertelt: “Binnen 24 uur hadden we een actie bedacht, volledig ontworpen en gelanceerd. Stad vol Liefde is een oproep aan alle Vlaardingers. Liefde in, voor en door de stad.” Nog tot maandagavond 1 februari kunnen Vlaardingers hun persoonlijke bericht inzenden. Wie weet is jouw bericht zo op een driehoeksbord te zien.

Jouw bericht op een driehoeksbord in Vlaardingen

Werkelijk een bliksemactie, zowel van KADE40 als alle leveranciers en partners die meewerken. Sylvia: “Barry Marré, onze projectcoördinator onderwijs en vrije tijd, Edie Koetsenruijter, verantwoordelijk voor onze marketing en communicatie, en ik hebben het concept uitgewerkt en leveranciers gebeld voor de uitvoering. Barry kwam met het idee. De aanloop naar Valentijnsdag speelt mee, maar nog meer onze dagelijkse realiteit rondom corona. Onze stad als geheel, met alle inwoners, ondernemers, scholen, culturele instellingen, wordt keihard geraakt. Het voelt leeg, terwijl er onderling juist veel gebeurt alleen niet altijd zichtbaar is. Daar zorgen wij nu voor.” De lege driehoeksborden langs de weg in Vlaardingen worden ingezet voor de persoonlijke berichten. In totaal is er ruimte voor 40 individuele berichten. Waar normaal gesproken de borden ruim van tevoren gereserveerd moeten worden, zullen de berichten vanaf 10 februari drie weken langs te zien zijn.

Veel lokale aandacht voor Stad vol Liefde

Meteen na de brainstorm werd ontwerpstudio in Vuur en Vlam benaderd voor de grafische vertaling, de drukker maakte tijd en de driehoeksborden werden gereserveerd. Sylvia: “Er zijn al veel reacties binnengekomen en die 40 borden kunnen we met gemak vullen. Dit is alleen nog maar het begin. Die driehoeksborden zijn een katalysator voor de actie. Want, online zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wij zullen de actie verder ontwikkelen en nieuwe mogelijkheden bedanken, zodat nog meer berichten getoond kunnen worden. Dáár gaat het om. Liefde in, voor en door de stad. Altijd, en niet eenmalig. Onze oproep is goed opgepakt en we willen onze ideeën en projecten graag delen. Er gebeurt achter de schermen namelijk nog veel meer.”

Houd de website en social pagina’s van KADE40 in de gaten voor lopende en toekomstige activiteiten. Naar verwachting wordt eind maart een nieuw platform gelanceerd onder de naam ‘Het Gesprek Online’. Daarin wordt aandacht gegeven aan diversiteit en inclusiviteit in de stad. Er worden verhalen gedeeld, verbinding gecreëerd en begrip gekweekt rondom racisme en de gevolgen daarvan. Meer informatie over dit platform volgt.

Persoonlijke berichten voor Stad vol Liefde kunnen nog tot vanavond worden ingezonden via stadvolliefde@kade40.nl. Het bericht mag niet langer zijn dan 20 woorden incl. naam. En vermeld erbij van en voor wie (voornamen).

Deel dit via