Uitgelicht: Amazing Balloons

10-09-2020
Al sinds 1998 verzorgt Amazing Balloons unieke ballondecoraties voor feesten en evenementen. Sylvia de Jong en haar team bedienen zowel de zakelijke markt als particulieren: “In de coronatijd zien we vooral een groei in aanvragen vanuit particulieren. Elkaar een hart onder de riem steken, aandacht geven aan verjaardagen en geboortes, allemaal met persoonlijke ballondecoraties. Mooi om te zien wat ballonnen kunnen doen.” 

Snelle opstart en vertrouwen

Eind jaren negentig startte Sylvia samen met een compagnon. Alles was al aanwezig voor een vliegende start: een pand, bedrijfsbus, klantenkring. Na een eerste grote opdracht werden andere zaken geregeld, zoals een nieuw logo en eigen briefpapier. Op ten duur ging Sylvia zelf verder met een handjevol personeel. Ze verhuisde van Schiedam naar Vlaardingen en betrok een nieuw bedrijfspand: “Dat was in 2005 en enkele jaren later kwam de crisis. Die hebben we overleefd door kritisch, creatief en zichtbaar te zijn. We kregen steeds meer zakelijke klanten zoals gemeenten, ziekenhuizen, scholen en bouwbedrijven. Er was weer budget voor evenementen en daardoor konden we Amazing Balloons echt op de kaart zetten.”

Sylvia heeft veel persoonlijk contact met klanten en via de app ontvangt ze regelmatig nieuwe aanvragen. “Ons motto is: ‘het is pas een feest als Amazing Balloons is geweest’. We bedenken en doen alles zelf. Ik werk samen met zzp-ers en heb inmiddels een sterk netwerk opgebouwd met creatieven. Wanneer we een aanvraag krijgen, ga ik naar de klant toe, bekijken we de locatie en bespreken we de wensen. Vaak hebben we genoeg voorbeelden en foto’s van de gewenste opstelling. Het geeft klanten een goed beeld van wat er mogelijk is.” Af en toe brengt het vak risico’s met zich mee. Bijvoorbeeld bij slecht weer in het geval van buitenevenementen: “We kijken naar wat er wél kan en blijven continu in gesprek met elkaar. Snel schakelen en zorgen dat de klant niets merkt van eventuele perikelen. Het feest gaat altijd voor.”

Verder bouwen aan sterk merk

De ballondecoraties zijn terug te vinden op feesten en evenementen door heel Nederland: “We rijden van Texel tot Maastricht. Klanten komen vaak al bij de opbouw kijken en nog altijd kunnen we ze verrassen met het eindresultaat. Service staat bij ons voorop. We luisteren goed naar de wensen en hebben op elke uitdaging een creatief antwoord. Tevreden klanten zijn de beste reclame, en dat zien we terug in de aanvragen.”

In september verhuisd Amazing Balloons terug naar Schiedam. Het pand in Vlaardingen is verkocht en het bedrijf trekt in bij Advance Events in de Ringersstraat. Samen kunnen de partijen nóg betere feesten en evenementen verzorgen: ‘We versterken elkaar en vormen een krachtig team voor onze opdrachtgevers en klanten.”

Deel dit via