Uitgelicht: Grand Café Alba’s Vlaardingen

24-11-2019
Grand Café Alba's is permanent gesloten

In maart 2019 opende Grand Café Alba’s aan de Westhavenkade 1. Het pand is een beschermd stadsgezicht in Vlaardingen. Voorheen zat café BRLN gevestigd in het pand met uitzicht over de oude haven. Familie de Wit, Alba is Latijns voor de kleur wit, kreeg interesse in het grote horecapand nadat het anderhalf jaar had leeggestaan. Vader Ron en zoons Robin en Rens begonnen met verbouwen en openden vorig voorjaar de deuren. Het bar & kitchen concept is iets nieuws in Vlaardingen en voor de gasten. Rens zegt daarover: “Met Alba’s willen we echt wat bijdragen aan de binnenstad. Dat doen we door het aanbieden van heerlijk eten en drinken de hele dag door, maar ook met thema avonden en evenementen.”

Aanwinst voor de Westhavenplaats

Robin is eigenaar van een bedrijf in licht- beeld- en geluidstechniek en Rens studeert marketing naast zijn werkzaamheden in het Grand Café. Rens: “Naast mijn studie bedenk en beheer ik de volledige marketing van Alba’s en ben ik verantwoordelijk voor de keuken. Mijn vader was degene die de potentie zag van het pand en woont ook in Vlaardingen. Samen hebben we het concept neergezet wat we steeds meer aanscherpen.” De verbouwing heeft ervoor gezorgd dat de authentieke raampartijen weer zichtbaar werden en ook de iconische wenteltrap bleef staan. Het hele interieur is aangepakt en weer passend gemaakt met de monumentale uitstraling van het pand. Gastvrijheid staat bovenaan bij Alba’s. Rens: “Mijn vader heeft een bed & breakfast gehad in Spanje en is slager van beroep. Zijn werk is verweven met gastvrijheid en persoonlijke service. Die gedachte zit ook nu achter het concept.” Het Grand Café is gelegen aan de rand van de binnenstad, in een gebied met veel andere horecazaken. Eén van de voordelen van de locatie is de mogelijkheid voor een groot terras langs de haven. Vorig jaar in het voorjaar en tijdens de zomerse dagen zat het terras bijna elke dag vol. Rens: “Deze locatie is het waard om mensen te trekken. We zijn zeven dagen per week open en beginnen in de ochtend al met het serveren van een smakelijk ontbijt. Gasten kunnen bij ons terecht voor een dagmenu, maar ook voor een gezellige borrel en muziekavond op vrijdag of zaterdag.” Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma voor thema avonden in 2020.

Reeds lovende beoordelingen

Het menu heeft Spaanse invloeden en is samengesteld door Rens en de Valenciaanse chef-kok: “We bieden gasten een goed stuk vlees en verrassen met bijvoorbeeld een gazpacho en een champignon carpaccio. Dat zijn gerechten waar ze voor terugkomen. We hebben geen gecompliceerde keuken en willen ook onderscheidend zijn in de borrel momenten.” Het team van Alba’s kent inmiddels vaste gezichten en tijdens de piekmomenten zijn er ook vaste parttimers. Op bekende platform als Google en Tripadvisor staat het Grand Café hoog aangeschreven. Rens: “We ontvangen positieve beoordelingen van onze gasten. Iets waar we erg trots op zijn. Binnen een korte tijd hebben we al veel mogen bereiken. Dit jaar hebben we ook de bovenverdieping beschikbaar voor feesten en evenementen, inclusief eigen bar. Op die manier willen we onze ruime ook exclusief aanbieden aan groepen.”

Deel dit via