Uitgelicht: In de Watertoren

31-05-2021
De markante watertoren in Vlaardingen is opnieuw de uitgelezen plek voor een bijzonder initiatief. Vier ondernemers zetten de toon met een horecagedeelte en een coachingsconcept. Miranda Kerstens is verantwoordelijk voor het horecagedeelte, Rolf Bruggink is de eigenaar van de toren, Thomas van der Vliet en Wout van Dooren richten zich op de mentale en fysieke ontwikkeling met een bijzonder coachingconcept dat ook andere coaches en therapeuten mag aantrekken. Wout: “We lanceren hiermee een uniek initiatief waar meerdere disciplines kunnen samenwerken onder één dak.”

Van idee naar uitvoering

Toen Rolf Bruggink, eigenaar van de watertoren en architect, op zoek was naar een nieuwe invulling voor de toren en een briefje op de deur plaatste, was Wout direct geïnteresseerd: “Al langere tijd wilde ik een coachingsconcept uitrollen. Ik woon zelf in Vlaardingen en ben bekend met de watertoren. In het Oranjepark en zelfs op het dak van de watertoren gaf ik al regelmatig trainingen vanuit mijn bedrijf 2CoachMe Academy, daardoor was de stap snel gemaakt. Samenwerken doe ik graag en samen creëren nog meer. Ik heb mijn plan gedeeld en samen met compagnon Thomas van der Vliet gaan we vanuit de Watertoren richting geven aan onze 2 bedrijven: 2CoachMe Academy en het Human Performance Lab.” Op de begane grond en 1e verdieping van de watertoren wordt een horecagedeelte gerealiseerd. De overige verdiepingen, met uitzondering van de ruimte waar het immense watervat zich bevindt, worden praktijkruimtes voor coaches en therapeuten ingericht. Wout heeft samen met Thomas de vierde verdieping ingericht tot coachpraktijk, kantoor en personal trainingsruimte. De verdieping erboven is gereserveerd voor seminars, feesten en zakelijke arrangementen. Vanaf daar heb je een 360 graden uitzicht over Vlaardingen en omgeving. Zelfs het dak van de toren blijft niet onbenut en wordt betrokken bij het dienstenaanbod van de coaches. Zo kun je in de toekomst onder andere boksclinics, Wim Hof Xperiences en seminars volgen op grote hoogte.

Eerste reacties op het initiatief

Eerder stonden Wout, Thomas en Miranda in het AD met een groot artikel. Daar zijn veel reacties op gekomen. Wout: “We hebben ook open huis gehouden voor coaches en therapeuten, onder de noemer Open Coachdag. Op dinsdag 8 juni volgt de volgende Open Coachdag. Op zo’n dag spreken we geïnteresseerde ondernemers, geven we rondleidingen en kunnen ze de praktijkruimtes bezichtigen. Het blijft een markant gebouw, op een bijzondere locatie met speelse ruimtes. En daar past niet iedereen bij. Gelukkig is er veel interesse en reageren mensen goed op het initiatief. Ook de wijkbewoners vinden het leuk dat er weer wat gebeurt in de watertoren en dat ze binnenkort kunnen langskomen voor een lunch of koffie.” Samen met Thomas ontwikkelt Wout nieuwe programma’s en methodieken. Momenteel zijn ze bezig met een nieuw aanbod genaamd MindFitness, dat yoga, mindfulness, meditatie en ademhalingsoefeningen combineert. Zo zijn er nog tal van ideeën. Wout: “Ik vind het leuk om geïnspireerd te worden en zelf te inspireren. Overal haal ik inspiratie vandaan, dan valt er ineens een puzzelstukje en ga ik aan de slag met een nieuw idee.”

Centrum voor vitaliteit

Bij een markante toren horen bijzondere diensten vindt Wout: “Water is krachtig, flexibel en altijd in beweging. Een thema dat goed past bij onze diensten. De watertoren is zometeen niet uitsluitend toegankelijk voor klanten van de coaches en therapeuten. Onder het totaalconcept ‘In de Watertoren’ valt ook de stichting Vrienden van de Watertoren. Op den duur zijn weer rondleidingen beschikbaar en blijft de maatschappelijke functie van de watertoren behouden. Voor mij is het coachingsconcept een succes wanneer we de toren optimaal kunnen benutten als een centrum voor vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling. Afgelopen jaar is er al veel gerealiseerd en zijn we in rap tempo gegroeid. Nu focussen we ons op de verdere invulling van de praktijkruimtes en het ontvangen van clienten voor coaching vanuit 2CoachMe Academy en het Human Performance Lab.”

Meer informatie

Volg In de Watertoren op Facebook en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen. 
Neem een kijkje bij 2CoachMe voor persoonlijke ontwikkeling, training en coaching. 
Het Human Performance Lab richt zich met vitaliteitstrajecten, seminars en experiences op de zakelijke markt.

Deel dit via