Uitgelicht: Jansen Vlaardingen

07-09-2021
Er ging een maandenlange verbouwing aan vooraf, maar sinds kort is het heerlijk vertoeven bij Jansen aan de Hoogstraat 158. Vertoeven in mediterrane sferen, met heerlijk eten in een prachtige ambiance. Dinsdag 31 augustus gingen de deuren open. Ed, Marischka en chef Asmaa vormen samen het ambitieuze team van Jansen. Ed: “Een eigen horecazaak was altijd een droom. Nu is het werkelijkheid geworden.”

Kijk, proef en geniet

Kom kijken, proeven en genieten luidde de boodschap van Jansen op de openingsdag: “We hebben hard gewerkt om een unieke zaak neer te zetten. Het pand had ik al eens onder handen genomen toen ik een vloer ging leggen bij de vorige eigenaar. Na jaren in de aannemerij te hebben gewerkt was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Omdat het pand vrij kwam durfde ik het risico te nemen. Ik heb voldoende horeca ervaring en ben direct begonnen met het pand opknappen. In de stijl zoals ik het voor me zag. Iets wat ik kan visualiseren kan ik ook maken, en zo ben ik begonnen. Jansen staat voor gevoel en beleving. Kom de mediterrane sfeer proeven. Letterlijk en figuurlijk. We hebben een selectie van de heerlijkste gerechten uit het Middellandse Zeegebied, met een bijzondere liefde voor de traditionele Italiaanse keuken. Onze Marokkaanse chef werkt met de beste specerijen en ingrediënten. Samen hebben het menu samengesteld, wat nog uitgebreid wordt.”

Nieuwe ontmoetingsplek in Vlaardingen

Ed en Marischka hebben samen veel horeca ervaring. Deze gezamenlijke ervaring gecombineerd met ondernemersmentaliteit zorgen voor een sterke basis: “We hebben een formule neergezet die warmte en sfeer uitstraalt. Het menu geeft een shared dining indruk: genieten van lekker eten in goed gezelschap. Ik wilde een plek creëren waar mensen elkaar ontmoeten. Bekenden en onbekenden bij elkaar, laagdrempelig en ongedwongen. Naast de zitgelegenheid binnen hebben we een klein terras aan de Hoogstraat. En we werken samen met lokale ondernemers. Zo schenken we wijn van Tovino en zijn de koekjes bij de koffie van Koffie Thee & Zoet aan de overkant.”

Jansen is geopend van dinsdag tot zaterdag, van 12.00 uur - 22.00 uur. Vind ze online op Facebook: etenbijJansen.

Deel dit via