Uitgelicht: M ID Interieur Design en Houtbewerking

12-01-2021
Vorig jaar startte Marcella van Eijsden haar eigen bedrijf in interieur- en vastgoedstyling. Nét voor de lockdown in maart wandelde ze het KvK kantoor uit met een bewijs van inschrijving: “Ik heb 23 jaar in de internationale logistiek gewerkt en het was tijd voor iets nieuws. Na het volgen van een opleiding tot interieurstyliste en verdiepende opleidingen, was de logische vervolgstap een eigen bedrijf.” Tijdens de coronaperiode was creativiteit het toverwoord. Marcella deelt haar inzichten van het afgelopen jaar en de keuzes die ze maakte.

Bedrijf opstarten in coronatijd

Nadat ze was terugverhuisd naar het westen van Nederland en in Vlaardingen een loft compleet had gerenoveerd en ingericht, kreeg ook haar eigen bedrijf M ID Interieur Design en Houtbewerking meer vorm: “Ik ging weg bij mijn werkgever, verhuisde en was klaar voor een nieuwe start hier in Vlaardingen. Voor de logistiek was ik veel onderweg en ik wilde mijn creativiteit weer laten stromen, een plekje geven. Dat werd een eigen bedrijf met een compleet aanbod in interieur- en vastgoedstyling voor particulieren en bedrijven. En naast creatief ben ik ook handig. Ik maak zelf meubels en accessoires van hout, én ik besloot een webshop te openen voor erbij. Met ambachtelijke woonaccessoires, wol- hout- en leerproducten, en de steeds meer bekendere HappySoaps producten. Alle producten zijn van eerlijke materialen en op een natuurlijke wijze geproduceerd.” Door de coronaperiode kwamen de stylingdiensten echter op de tweede plaats terecht, en werd bijzaak - noodgedwongen - een hoofdzaak. Marcella: “Mijn handgemaakte producten zijn in diverse conceptstores te vinden. En ook via de webshop kreeg ik bestellingen binnen. In een korte tijd heb ik mijn businessmodel moeten aanpassen en de focus gelegd op de verkoop van producten. De workshops die ik wilde organiseren, konden niet meer plaatsvinden en er waren onvoldoende styling opdrachten. Zo is ook het idee ontstaan van The HappySoaps Express.”

Creatief ondernemen en kansen pakken

The HappySoaps Express rijdt elke week op verzoek langs geïnteresseerde adressen, zolang de winkels gesloten blijven door corona: “Met mijn volledig ingerichte Caddy zorg ik voor een bijzondere winkelbeleving, veilig en op afstand. Ik zet de deuren open, zodat klanten zelf kunnen rondkijken en bestellen vanaf de bestellijst. Je ruikt, voelt en ervaart de producten, zodat je een goede indruk krijgt. Naast het HappySoaps assortiment, neem ik tevens mijn wolproducten mee en andere accessoires. Bestellingen worden ook thuisbezorgd met de Express. Nu doe ik dat in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Steeds meer mensen weten mijn bedrijf te vinden. Alle aandacht gaat nu uit naar het promoten van mijn duurzame producten. Vanaf dag 1 is het mijn droom geweest om als interieur- en vastgoedstyliste aan de slag te gaan. Die droom blijft aanwezig, alleen heb ik nu een tijdelijke vorm gevonden die beter past bij de tijd waarin we leven. Ik mag mensen thuis in de showroom ontvangen voor de meubels en woonaccessoires die ik vervaardig, en mijn HappySoaps Express blijft nog even doorrijden.”

Deel dit via