Vlaardingse horeca opent de deuren

28-06-2021
Eindelijk was daar het startsein. Na twee verplichte sluitingen vorig jaar en een heropening op basis van flink wat restricties, mocht de horeca op zaterdag 26 juni weer open. Zo ook de Vlaardingse horeca. Terrassen werden klaargezet, de tap doorgespoeld en mouwen opgestroopt. Het eerste weekend werd de horeca goed bezocht. 

Warm welkom in horecazaken

Voor koffie met gebak, een uitgebreide lunch, bittergarnituur of een avondmaaltijd. Je kon vanaf zaterdag weer overal terecht. Buiten én binnen. Op reservering of op de bonnefooi. Alleen de 1,5 meter afstand regel blijft streng gehandhaafd. Gelukkig zijn de horecazaken daar inmiddels lang en breed op ingespeeld. Langs de haven, in de binnenstad en daarbuiten werd de horeca weer opgezocht. Sommige horecazaken konden deels door succesvolle crowdfunding acties dit weekend weer volledig open. 

Verschillende initiatieven opgericht

Bewoners en ondernemers hebben de afgelopen periode nauw samengewerkt. Horecazaken boden een afhaalmenu en mogelijkheid tot bezorging, er werden boxen samengesteld met lekkernijen uit het assortiment van winkeliers en ondernemers, crowdfunding acties werden opgestart en een heuse Facebookgroep, genaamd Steun de lokale ondernemers Vlaardingen, Schiedam e.o (support your locals), werd opgericht. Op deze manier ontstond er veel aandacht voor het aanbod en de acties van de lokale horeca.

Ander en nieuw aanbod

De komende periode moet nog blijken hoe en of de horeca weer opbloeit. Aan de gasten zal het niet liggen, die komen graag weer langs. Het Hart van Vlaardingen (voorheen de Hofnar) heeft geïnvesteerd in een restyling en verbouwing en heropende in de coronaperiode. Home of Sweets is geopend en biedt allerlei zoete lekkernijen en dranken én heeft een terras op het Liesveld. Andere horecazaken hebben de menukaart veranderd of het assortiment aangepast. Waar het kon werd het terras groter gemaakt. De gastvrijheid en service is nooit weggeweest. Daarom: koop lokaal, bezoek een horecazaak in de buurt en geniet van het aanbod.

Deel dit via