Zwemmen is leuk bij Zwemschool Arons

18-08-2022
Midden in het centrum van Vlaardingen is Zwemschool Arons gevestigd, gewoon tussen de winkels aan de Waalstraat. Eerst gaven vader en moeder Arons op hun eigen, vriendelijke manier les aan kinderen vanaf vier jaar, nu doet dochter Marjon Arons dat samen met vijftien medewerkers. Het is een heerlijk warm, gezellig klein bad.
 
De vader en moeder van Marjon Arons zwommen allebei op hoog niveau: in de jaren vijftig deden ze mee met de nationale zwemkampioenschappen. Moeder werd tweede bij het langeafstandszwemmen en vader bij rugcrawl. Marjon: "Ze woonden in Hilversum en gaven daar al les aan kinderen. Ze verhuisden naar Vlaardingen omdat mijn vader werk als meubelstoffeerder kon krijgen, en daar hoorde ook een woning bij. Op zaterdagen nam hij vrij en gaf tijdens het vrij zwemmen in het Kolpabad les aan kinderen."

VRIENDELIJK
Vader Arons leerde kinderen op een nieuwe manier zwemmen: niet ouderwets schreeuwen of kinderen in het water gooien, maar op een vriendelijke manier laten ervaren dat zwemmen leuk is. Marjon: "Een man vroeg of mijn vader zijn drie kinderen zwemles wilde geven. Dat deed hij, in zijn lunchpauze. Daar kwamen steeds meer mensen op af, van het Westland tot aan Dordrecht." In 1960 was het tijd voor een eigen zwembad. Marjon: "Hij begon met een zwembad in Zeeuws-Vlaanderen, maar dat was nogal primitief en erg ver weg. Uiteindelijk heeft hij dit pand aan de Waalstraat gevonden. In 1985 zijn we opengegaan."

KLEINE GROEPEN
Nog steeds is Zwemschool Arons een veilige plek voor kinderen van Rotterdam tot het Westland. Marjon: "Ze kiezen vooral voor ons vanwege de kleine groepen met altijd dezelfde juf en voor de spoedcursussen." Zwembad Arons is een instructiebad voor kinderen vanaf vier jaar, je kunt er niet vrij zwemmen. Marjon: "Er is genoeg animo voor vrij zwemmen maar het is al zo druk, we moeten keuzes maken. Je kunt hier ook met je kind terecht voor ouder-kindzwemmen. Als ze met weinig of geen hulpmiddelen kunnen zwemmen, gaan ze naar De Kulk. Daar hebben ze les van dezelfde docenten als in ons eigen zwembad." De zwemlessen zijn ook heel geschikt voor kinderen die wat meer aandacht nodig hebben.
 
Je kunt Zwemschool Arons zes dagen per week terecht voor:
- het zwem ABC
- privéles
- ouder-kindzwemmen
- snorkelen.

Waalstraat 60
3131 CS Vlaardingen
tel. Tel. 010 435 70 31
Zwemschool Arons

Deel dit via